Image

Industrifakta: ”Tillväxttakten stannar av under 2017”

Ekonomi/Finansiering Industrifaktas kommande konjunkturrapport visar en fortsatt stabil tillväxt för den totala volymen byggnadsunderhåll i år. Däremot flaggar man för att tillväxttakten stannar av med början under 2017.
Publicerad den 5 September 2016

Industrifaktas kommande konjunkturrapport fortsätter visa på stabil tillväxt. Kapacitetsbrist och en inbromsning i ekonomin kan dock få tillväxttakten att stanna av under 2017.

– Vi räknar med en tillväxt inom i stort sett samtliga husbyggnadssektorer med undantag för delar inom industrin. Vi räknar dock med att tillväxttakten stannar av med början under nästa år. På bostadssidan tror vi att underhållsåtgärder hålls tillbaka av kapacitetsbrist i utförarledet och genom ekonomiska och praktiska begränsningar hos beställare eftersom nybyggandet av flerbostadshus nu ligger på en rekordhög nivå. Dessutom inverkar det sänkta ROT-avdraget negativt på GDS-marknaden. Kapacitetsbrist och en inbromsning i ekonomin bör få negativ inverkan på underhållsvolymen inom flera andra sektorer, säger Magnus Johansson, som är projektledare och analytiker på Industrifakta.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige