Image

Incit köps av europeisk jätte

Bolag Aareon AG, ett av Europas ledande konsult- och systemutvecklingsföretag inom fastighetssektorn, har köpt samtliga aktier i Incit AB, som arbetar med fastighets- och ekonomisystem för fastighetsbranschen i Skandinavien.
Publicerad den 29 Juli 2013

Med detta förvärv utökar Aareon sin internationella verksamhet till den skandinaviska marknaden och stärker därmed ytterligare sin ledande ställning på den europeiska marknaden. Närmare 300 kunder använder Incits lösningar för sin fastighetsförvaltning.

– Aareons internationella verksamhet har varit mycket framgångsrik under senare år. De skandinaviska marknaderna är strategiskt intressanta för oss eftersom de har en hög andel institutionella fastighetsbolag. De fastighets- och ekonomisystem som Incit AB säljer bygger på Microsoft-teknologi precis som de flesta av Aareon-koncernens system. Dessutom har de utvecklats för användning av flera valutor och flera språk. Detta är egenskaper som på ett utmärkt sätt kompletterar Aareons portfölj av systemlösningar. Framöver kommer våra kunder också att kunna dra nytta av våra skandinaviska experters erfarenheter, säger Manfred Alflen, vd för Aareon AG.

– Vårt starka fokus på fastighetsbranschen, i kombination med att vi nu blir en del i Aareon-koncernen, gör att vi kan erbjuda våra kunder många fördelar, till exempel datacentraltjänster från det exklusiva Aareon-molnet. Det internationella utbytet av know-how under samma tak som en stark koncern med ett tydligt fokus på IT för fastighetsbranschen bidrar till vår dynamiska expansion i Skandinavien, till exempel genom att vi kan erbjuda våra skandinaviska kunder lösningar från Aareon, säger Incits vd Göran Johansson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige