Image

HSB köper nio fastigheter i Stockholm

Transaktioner HSB köper en fastighetsportfölj bestående av nio hyresfastigheter i Stockholms närförort. Säljaren är en privat aktör. HSB tillträder fastigheterna den 1 mars.
Publicerad den 17 Februari 2011

– Förvärvet av de nio fastigheterna ligger i linje med vår strategi att öka andelen hyresfastigheter i attraktiva lägen. Hyresrätter med bra kommunikationer är efterfrågade bland våra bosparande medlemmar. De nya fastigheterna blir dessutom ett bra komplement till vårt nuvarande bestånd med en stor andel innerstadsfastigheter, säger Jonas Erkenborn på HSB Stockholm Fastighetsutveckling.

De nio fastigheterna är utspridda i stockholmsområdet; Abrahamsberg, Björkhagen, Västertorp, Sundbyberg, Mariehäll och Märsta. Alla fastigheter ligger i närhet av T-bana eller pendeltåg. Lägenhetsbeståndet består till största del av små- och medelstora lägenheter. I dagsläget är lägenheterna uthyrda men successivt kommer lediga lägenheter förmedlas till HSB:s bosparande medlemmar.

Fastighetsförvärvet är en del av HSB Stockholms satsning på att bredda bostadserbjudandet till sina medlemmar. Under 2010 förvärvade HSB fastigheter på Södermalm och i Råsunda.

Bjurfors Näringsliv har varit säljarens rådgivare i affären.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige