Image

HSB köper i Luleå

TRANSAKTIONER HSB köper tre fastigheter med 97 lägenheter av Lulebo. Köpesumman är på 69 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Maj 2008

Försäljningen innebär att HSB Norr, från och med den 1 juni, tar över tre fastigheter med totalt 97 lägenheter på Malmudden i Luleå, adress Malmuddsvägen 62-82. Lulebo förhandlade med fem fastighetsbolag och slutsumman landade på 69 miljoner kronor, skriver Norrbottenskuriren.

För de pengarna tänker Lulebo frigöra 60 miljoner kronor för att starta nästa etapp i renoveringen av Kallkällan och en mängd mindre förbättringsprojekt.

- Vi ökar nu takten på vårt underhåll och den här etappen skulle inte kommit förrän nästa år egentligen, säger Anders Sandberg, vd för Lulebo till Norrbottenskuriren.

HSB Norr har tidigare förvaltat fastigheterna när de ägdes av stiftelsen Lulebostäder och enligt bolaget kommer lägenheterna även i fortsättningen att vara hyresrätter.

- De senaste åren har vi vuxit inom alla våra områden utom just i Luleå. Den här affären innebär att vi dubblar beståndet och förhoppningsvis kan fortsätta att växa i framtiden, säger Jesper Josbrandt, vd för HSB norr.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige