Image
Bild: Tillberg Design/Höganäs kommun

Hotelltorn planeras i Höganäs

Bygg Höganäs kommun och Högkvarteret AB har skrivit en avsiktsförklaring för att utveckla hamnen i Höganäs. Bland annat planeras ett landmärke i form av ett hotelltorn.
Publicerad den 23 April 2012
Bild: Tillberg Design/Höganäs kommun
Ett hotelltorn planeras i Höganäs. Bilder: Tillberg Design/Höganäs kommun. Bild: Tillberg Design/Höganäs kommun
Ett hotelltorn planeras i Höganäs. Bilder: Tillberg Design/Höganäs kommun.

Bakom Högkvarteret AB står Peter Wittander och Ulf Aronsohn.

Peter Wittander har tillsammans med Torbjörn Jansson och bolaget Quadrantis byggt nytt i Höganäs hamn tidigare, enligt Helsingborgs Dagblad.

Ulf Aronsohn från Ängelholm har tillsammans med Malte Åkerström bolaget Sydviken AB, och är delaktig i Victoria strand i Vejbystrand.

I första skedet ska man nu undersöka förutsättningarna i Höganäs.

– När vi har markundersökningen i handen vet vi hur dyrt det är att bygga på den här marken. Om marken bär för det och ekonomin tål det kan man kanske önska det, säger Peter Wittander om hotelltornet, till Helsingborgs Dagblad.

Senast den sista augusti ska undersökningen presenteras och senast sista december ska de tänkta byggherrarna säga ja eller nej.

– Kommer man fram till att detta inte fungerar så skiljs vi åt som vänner, säger kommunalrådet Péter Kovács till HD.

Högkvarteret har första tjing på att köpa marken. Optionen ger förtur till att förhandla om ett köp. Markpriset ska slås fast genom en oberoende marknadsvärdering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige