Image
Catharina Rydberg Lilja.
Catharina Rydberg Lilja. Bild: Andreas Andersson

Hon blir vd för Växjös nya bostadsbolag

Karriär Catharina Rydberg Lilja blir vd för det nya kommunala bostadsbolaget Vidingehem.
Publicerad den 17 Januari 2022

Rydberg Lilja har sin bakgrund i flera kommunala bolag och verksamheter, men kommer närmast från konsultföretaget Public Partner, som vänder sig till offentlig sektor med stöd kring ledning, styrning, organisationsutveckling med mera. Hon börjar sin tjänst 1 februari 2022.

– Att få vara med och bygga upp och leda ett nytt bolag i en expansiv kommun som Växjö känns otroligt inspirerande, roligt och utmanande. Jag trivs bäst när jag får arbeta med att skapa värde för våra invånare och vara med i utvecklingen av en kommun. Nu ser jag fram emot att träffa medarbetare och se hur vi tillsammans kan skapa något nytt, med alla de erfarenheter och den kunskap som finns i de nuvarande bolagen, säger Catharina Rydberg Lilja.

Nya Vidingehem kommer vara ett renodlat bostadsbolag och är en sammanslagning av nuvarande kommunala bostadsbolaget Växjöbostäder och delar av det kommunala bolaget Vidingehem. Bolaget börjar sin verksamhet i januari 2023, då en ny styrelse också kommer vara på plats.

– Vidingehem blir bostadsbolaget för närvaro och nybyggnation i hela kommunen och en viktig kugge när det gäller både stadens, tätorternas och landsbygdens utveckling. Det känns väldigt bra att Catharina Rydberg Lilja med sin långa erfarenhet av stora organisationer, förståelse för dynamiken och affärsmässighet i politiska styrda organisationer, och med fokus på utveckling, ska leda arbetet, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Catharina Rydberg Lilja börjar sin tjänst 1 februari 2022. Hon tar då över som vd för nuvarande Vidingehem och Växjöbostäder, samtidigt som hon leder arbetet med att forma det nya bostadsbolaget.

– Catharina Rydberg Lilja är en engagerande, drivande, kommunikativ person med lång erfarenhet av ledarskap i komplexa organisationer. Hon ser också vilket mervärde det ger att jobba i och för en större helhet. Vi hälsar henne varmt välkommen till Växjö kommunkoncern och arbetet kring bostäder, samhällsbyggnad, landsbygdsutveckling och bostadssociala frågor som är några av de viktigaste frågorna vi har, säger Monica Skagne, kommunchef och vd för VKAB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige