Image

Hon blir ny vd för Specialfastigheter

Karriär Åsa Hedenberg, i dag vd för Huge i Huddinge blir ny vd för statliga Specialfastigheter.
Publicerad den 13 November 2013
Åsa Hedenberg. Bild: Huge
Åsa Hedenberg.

Åsa Hedenberg är sedan 2010 vd för Huge Fastigheter AB, dessförinnan var hon under nio år vd för Uppsalahem.

Hon tillträder tjänsten den 1 april 2014. Håkan Steinbüchel, som varit tillförordnad vd, fortsätter att leda bolaget till utgången av mars.

- Jag ser fram emot att tillsammans med Specialfastigheters kompetenta medarbetare få arbeta vidare med uppdraget att äga, utveckla och förvalta fastigheter för verksamheter med höga säkerhetskrav, säger Åsa Hedenberg.

- Det är stimulerande att få leda ett välskött bolag med tydlig hållbarhetsprofil, det utgör en viktig grund för att kunna möta kundernas behov, både i dag och i framtiden.

- Styrelsen har valt att utse Åsa Hedenberg på grund av hennes stora erfarenhet av och framgångsrika insatser i fastighetsbranschen. Det är dessutom en styrka att Åsa under lång tid har engagerat sig i ledarskapsfrågor, inte minst i kvinnligt ledarskap inom Ruter Dam och som ledamot i juryn för Årets unga ledare, säger Specialfastigheters styrelseordförande Bo Lundgren.

Huges styrelse påbörjar nu arbetet med att finna en ny vd. Åsa Hedenberg kvarstår under tiden som vd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Parkeringsytor i innerstaden blir kulturparker

Bygg/Arkitektur Attraktiv mark i innerstaden används ofta som parkeringsplats. Men vad händer när bilarna försvinner? Arkitektfirmorna har börjat drömma om hur de vill att staden ska se ut och taket är högt. Fastighetssverige har tittat på ett kontors dröm om en sådan parkeringsyta och fått en pratstund med vd:n om framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige