Image

Hon blir ny vd för Huge

Karriär Sophia Mattsson-Linnala blir ny vd för Huge Fastigheter i Huddinge.
Publicerad den 18 Mars 2014
Sophia Mattsson-Linnala. Bild: Huge
Sophia Mattsson-Linnala.

Sophia Mattsson-Linnala har ett flertal vd-uppdrag på meritlistan och är i dag chef för finans- och ekonomienheten på Sabo, de allmännyttiga bostadsföretagens organisation.

Hon tillträder sin nya tjänst den 1 juni.

Sophia Mattsson-Linnala är 48 år och har under sin tid på Sabo bland annat varit tillförordnad vd på Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg. Hon har tidigare haft vd-posten på Sollentunahem och dessförinnan på Botkyrkabyggen.

– Att få leda arbetet i ett fastighetsbolag med en sådan bred verksamhet känns både roligt och utmanande. Huge har med sina bostäder, samhällsfastigheter och köpcentrum en unik möjlighet att bidra till utvecklingen i Huddinge. En viktig uppgift är också att fortsätta det interna förändringsarbete som syftat till att uppnå ökad effektivitet inom organisationen. Det är ett ansvarsfullt och mångsidigt uppdrag och jag ser fram emot att ta mig an det, säger Sophia Mattsson-Linnala.

Anti Avsan (M), ordförande i Huge Fastigheters styrelse:

– Det är väldigt roligt att välkomna Sophia Mattsson-Linnala till Huge. Sophia har en bred, gedigen och värdefull erfarenhet för uppdraget och de utmaningar som Huge står inför.

Sophia Mattsson-Linnala efterträder Åsa Hedenberg, som i november förra året meddelade att hon lämnade vd-posten på Huge Fastigheter för en motsvarande tjänst på Specialfastigheter Sverige AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige