Image

Holländsk aktör gör sin första affär i Sverige

TRANSAKTIONER Heimstaden säljer en bostadsfastighet i Spånga, Stockholm. Fastigheten omfattar cirka 4 000 kvadratmeter uthyrbar yta. Köparen är en holländsk aktör som genom affären gör sitt första förvärv i Sverige.
Publicerad den 2 Mars 2010

Det är den holländska aktören Bouwfonds som gör sitt första förvärv i Sverige när de köper en bostadsfastighet omfattande 4 000 kvadratmeter i Spånga i Stockholm.

- Vi är mycket nöjda med denna affär. Heimstaden har en strategisk inriktning mot att stärka sitt bostadsbestånd på befintliga orter och avyttra där man endast äger enskilda styckefastigheter. Denna affär ligger helt i linje med vår strategi säger Fredrik Ã…rman, Head of Transactions på Heimstaden.

- Vi upplever ett ökat intresse för bostadsfastigheter från såväl svenska som utländska aktörer. Denna affär var extra spännande att genomföra då köparen gör sitt första förvärv i Sverige. Vi är mycket stolta över det förtroende som Heimstaden visat oss som rådgivare och att vi kunnat bidra till en bra affär och att få fram en ny investerare säger Jan Wejdmark, Head of Transactions på Newsec.

Newsec har varit rådgivare till Heimstaden i affären.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige