Image

Höjt substansvärde för Victoria Park

Bolag Victoria Park redovisar i niomånadersrapporten ett substansvärde per aktie före utspädning på 6,78 kronor (5,17).
Publicerad den 23 Oktober 2014

Intäkterna uppgick till 213 miljoner kronor (75).

Driftsnettot uppgick till 95 miljoner kronor (20).

Resultatet efter skatt uppgick till 212 miljoner kronor (249), motsvarande 1,04 kronor (1,98) per aktie före utspädning.

Marknadsvärdet per kvadratmeter uppgick till 7 944 miljoner kronor (6 291 miljoner kronor).

- Victoria Park har haft en fortsatt god ekonomisk utveckling under det tredje kvartalet. Intäkterna uppgick till 84 miljoner kronor jämfört med 74 miljoner kronor för det andra kvartalet. Intäktsökningen beror främst på att de förvärvade fastigheterna i Stockholm och Kristianstad ingått under hela kvartalet, men också på de standardförbättrade investeringarna som genomförts. De ökade hyresintäkterna bidrog till att driftsnettot steg från 35 miljoner kronor till 43 miljoner kronor jämfört med föregående kvartal, skriver Peter Strand i vd-ordet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige