Image
The Point.
The Point. Bild: Erik Grönlund.

Hilti flyttar sitt svenska huvudkontor till The Point

Bolag Kontorshuset The Point på Hyllie i Malmö attraherar ytterligare en stark aktör till huset. Nu har Peab och Volito tecknat avtal med branschledande Hilti som hyr cirka 1 500 kvadratmeter fördelat på två våningsplan.
Publicerad den 15 Januari 2021

The Point, ett av Malmös största företagscenter, ligger mitt på Hyllie stationstorg. Byggnaden reser sig 110 meter upp i luften och inrymmer kontorslokaler i olika storlekar på 29 våningar. Nu väljer även Hilti att förlägga sitt svenska huvudkontor här. I november 2021 flyttar man in på våning 9 och 10.

– Vår flytt av det svenska huvudkontoret till The Point i Hyllie markerar vår framtidsoptimism till Sverige som marknad och tilltro till Öresundsregionen som en knutpunkt för talang och utveckling. The Point erbjuder allt vi behöver för att tillgodose våra medarbetares behov, i form av läge, flexibel och hållbar arbetsmiljö samt kvalitativ design och uttryck. Detta helt i enlighet med vårt varumärke, säger Fabio Pedrazzi i Hilti Sveriges ledningsgrupp, enligt ett pressmeddelande.

Hilti konstruerar och tillverkar teknik, programvara och tjänster för den professionella byggbranschen. Nu ska Hilti tillsammans med Peab och Volito planera de nya lokalerna där två våningsplan byggs samman med en interntrappa. I anslutning till denna skapas stora sociala ytor mitt i kontoret med utsikt över Öresundsbron.

– Det känns väldigt roligt att kunna välkomna ytterligare ett huvudkontor till The Point. Huset utvecklas nu till att bli ett center för företagande, affärer och nätverkande allt eftersom fler och fler aktörer flyttar in. Just nätverkande är något som våra hyresgäster verkligen uppskattar med huset, säger Jenny Wohlfart som är ansvarig för The Points uthyrning.

The Point var inflyttningsklart i januari 2020 och har sedan dess fyllts på med hyresgäster från flera olika branscher. The Point är sammanbyggt med Quality Hotel View och erbjuder bemannad reception samt hotellets hela serviceutbud. Fastigheterna ägs gemensamt av Peab Fastighetsutveckling Syd och Volito Fastigheter.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige