Image
Odinsskolan.
Odinsskolan. Bild: Hemsö/Gustav Davidsson

Hemsö hyr ut till Academedia i Göteborg

Uthyrning Hemsö har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med skolkoncernen Academedia för uthyrning av Odinsskolan i centrala Göteborg.
Publicerad den 16 November 2023

Hemsö tecknade bindande förvärvsavtal för Odinsskolan i augusti 2023 och kommer att tillträda den tomställda fastigheten under det första kvartalet 2024. Den kulturminnesmärkta byggnaden från 1918 med en uthyrningsbar yta på 4 000 kvadratmeter har inrymt utbildningsverksamhet ända sedan den uppfördes. I lokalerna kommer Academedias gymnasieskola Drottning Blanka Gårda att bedriva utbildning inom ekonomi-, hotell- och turism samt vård- och omsorgsprogrammet.

– Vi är glada över att ha tecknat hyresavtal med Academedia så att det även fortsättningsvis kommer att bedrivas skolverksamhet i denna vackra och unika byggnad. Det känns bra att vi kan bidra med nya gymnasieplatser i centrala Göteborg. Drottnings Blankas elever kommer att få den bästa blandningen av en anrik byggnad med kulturvärde kombinerat med fräscha lokaler som är anpassade för den undervisning som ska bedrivas, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

– Det känns verkligen fint att vår skola får fortsätta en hundraårig tradition av bildning i denna anrika skolbyggnad. Det är ett privilegium att få studera och arbeta i hjärtat av Göteborg och våra elever och lärare ser förstås fram emot flytten, säger Jens Levin, utbildningsdirektör för Drottning Blankas gymnasieområde på Academedia.

Drottnings Blankas gymnasieskola Gårda flyttar in i byggnaden inför höstterminen 2024 efter genomförd renovering.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige