Image

Hemfosas pref-erbjudande övertecknat

Ekonomi/Finansiering Hemfosas erbjudande om preferensaktier övertecknades väsentligt. Hemfosa tillförs 1 625 miljoner kronor i emissionen. Beräknad första handelsdag för preferensaktierna är 12 december.
Publicerad den 4 December 2014

Intresset för teckning av preferensaktier i Hemfosa har varit stort, från såväl befintliga aktieägare i Hemfosa, allmänheten i Sverige som institutionella investerare i Sverige och internationellt, och erbjudandet blev väsentligt övertecknat. Inom ramen för erbjudandet har cirka 14 000 investerare tilldelats preferensaktier.

Totalt tillförs Hemfosa 1 625 miljoner kronor före emissionskostnader.

Likviddag är den 8 december 2014 och beräknad första dag för handel i Hemfosas preferensaktier på Nasdaq Stockholm är den 12 december 2014.

Teckningskursen är 325 kronor och preferensaktierna ger en årlig utdelning på 20 kronor, som utdelas kvartalsvis.

Swedbank Corporate Finance är finansiell rådgivare och Advokatfirman Cederquist är legal rådgivare till Hemfosa i samband med erbjudandet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Skräddarsydd juridik.

En advokatbyrås hjärta är legal kompetens. Samtliga våra jurister kombinerar expertis inom sina respektive verksamhetsområden med en genuin kunskap om svensk rätt. Detta innebär att vi inte bara tillhandahåller rådgivning av högsta möjliga kvalitet utan också att alla våra jurister kan identifiera de relevanta frågeställningarna inom varje uppdrag och, om nödvändigt, hänvisa till en expert i någon av våra andra verksamhetsgrupper.

En effektiv organisation skapar täta samarbeten – både med klienter och internt. Detta hjälper oss att förstå...

Läs mer om Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige