Image

Hemfosa emitterar preferensaktier – tar in 975 miljoner

Ekonomi/Finansiering Nu gör Hemfosa sin första emission av preferensaktier. Teckningskursen är 325 kronor och den årliga utdelningen är 20 kronor, vilket innebär en direktavkastning om 6,2 procent.
Publicerad den 20 November 2014
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

Det blir därmed den lägsta direktavkastningen som något svenskt fastighetsbolag har emitterat sina första preferensaktier till.

Akelius emitterade i somras sina första preferensaktier för 300 kronor med 20 kronors utdelning.

Erbjudandet uppgår till 975 miljoner kronor före transaktionskostnader. Vid god efterfrågan kan erbjudandet komma att utökas med ytterligare högst 650 miljoner kronor.

Teckningsperioden för allmänheten i Sverige sträcker sig från 21 november till 2 december och för institutioner mellan 21 november till 3 december.

Förväntad första dag för handel på Nasdaq Stockholm är den 12 december 2014.

- Hemfosas tydliga ambition är att fortsätta växa, i synnerhet inom segmentet samhällsfastigheter. I linje med detta vill vi ha tillgång till expansionskapital för intressanta förvärv. Vi ser preferensaktier som ett bra komplement till våra befintliga finansieringskällor och bedömer att vår fastighetsportfölj med stabila intäktsflöden är väl lämpad att delvis finansieras med preferensaktier, säger vd Jens Engwall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige