Image
Bild: Nordic PM

Hemfosa hyr ut i Huddinge

Uthyrning Hemfosa hyr ut 3 500 kvadratmeter i forskningsparken Novum i Huddinge till Karolinska Universitetssjukhuset. Uthyrningen har genomförts av Nordic PM.
Publicerad den 17 April 2012
Annons
Image
Bild: Nordic PM
Novum. Bild: Nordic PM. Bild: Nordic PM
Novum. Bild: Nordic PM.

Hyresavtalet löper på 15 år och avser lokaler för forskningsverksamhet och kontor om sammanlagt 3 500 kvadratmeter till Karolinska Universitetssjukhuset, som redan innan hyr drygt 15 000 kvadratmeter i fastigheten. Ombyggnationerna för att anpassa lokalerna är i full gång och inflyttning är beräknad till juli 2013.

- Det är mycket glädjande att Universitetssjukhuset väljer att utöka den befintliga verksamheten i fastigheten och att vi lyckas uppfylla deras önskemål om funktionella lokaler för sin verksamhet. Vi har mycket goda erfarenheter av dem som hyresgäst och detta nya avtal vittnar om den ömsesidiga synen på långsiktighet som inarbetats i relationen, säger Jeanette Öhrn, vice vd för Nordic PM som ansvarar för uthyrning och förvaltning av fastigheten.

- Vi har funnits i fastigheten i mer än två decennier och successivt utökat vår verksamhet där. Denna lösning passar oss utmärkt och innebär att vi fortsatt kan koncentrera vår forskning till Novumhuset, samtidigt som ytor i vårt intilliggande sjukhus frigörs för att bedriva vård, säger Richard Kozak, lokalansvarig hos Karolinska Universitetssjukhuset.

- Vi är glada över att Karolinska Universitetssjukhuset expanderar och att vi kunnat ordna passande lokaler till dem. Detta medför en positiv utveckling av fastigheten och stärker dess ställning som attraktivt centrum för medicinsk forskning, säger Annika Ekström, fastighetschef på Hemfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordic PM på Branschguiden

Vi på Nordic PM är fastighetskonsulter med lång erfarenhet och bred kompetens inom fastighetsbranschen. Vårt tjänsteutbud är huvudsakligen uppdelat i fyra affärsområden:

•Fastighetsförvaltning
•Lokaluthyrning
•Fastighetsutveckling
•Fastighetstransaktioner

Vår organisation genomsyras av entreprenörsanda och våra medarbetare tar initiativ, är ambitiösa och drivs av engagemang, fokus och närvaro.

Vi arbetar lite rakare, mycket enklare och framför allt på plats, eftersom vi är övertygade om att vi uppnår bäst resultat genom ett aktivt arbete i fastigheterna...

Läs mer om Nordic PM på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige