Image
Tidigare har tidsplanen varit att ärendet skulle vara avgjort först 2026.
Tidigare har tidsplanen varit att ärendet skulle vara avgjort först 2026. Bild: iStock

Hedgefonden vill snabba på domstolsprocessen med SBB

Juridik Amerikanska hedgefonden Fir Tree Partners vilja skynda på processen i en rättegång i London som hävdar att fastighetsbolaget SBB inte har uppfyllt sina åtaganden för sina obligationer, skriver Bloomberg News.
Publicerad den 25 Maj 2024

En domare höll på fredagen med om Fir Trees argument och beslutade att ärendet ska behandlas genom en snabbare process. Det innebär att huvudförhandlingen kan inledas som senast i januari nästa år.

Fir Tree anklagar SBB för att ha brutit mot skuldvillkoren och kräver tillbaka sina pengar. Hedgefonden söker tidig inlösen av obligationerna som förfaller 2028 och 2029, med en summa på cirka 46 miljoner euro plus den upplupna räntan.

SBB:;s advokater ska ha argumenterat emot att fallet flyttades till en snabbare process.

"SBB kommer att vidta samtliga nödvändiga åtgärder för att skydda sitt och sina intressenters intressen. Att ge en bedömning av tidsramen är alltid svårt i en rättslig process men SBB och dess rådgivare förväntar sig att det kan ta cirka 18 månader att nå en dom", skrev SBB i februari när rättsprocessen kommunicerades.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige