Image

Heba miljösatsar i Norra Djurgårdsstaden

Bostäder Hebas bostadsprojekt i Norra Djurgårdsstaden är nu klart för inflyttning. De två byggnaderna med totalt 72 lägenheter och 700 kvadratmeter lokaler i projektet har en stark miljöprofil.
Publicerad den 2 November 2016
Taket på Hebas hus i Norra Djurgårdsstaden. Bild: Fredrik Hjerling
Taket på Hebas hus i Norra Djurgårdsstaden.

- Hållbarhet kännetecknar vårt nya bostadsprojekt i Norra Djurgårdsstaden. Här finns solceller på taket för elproduktion och en bergvärmeanläggning som producerar värme på vintern och kyla på sommaren, säger Lennart Karlsson, vd för Heba.

Med hjälp av värmeväxlare återvinns värmeenergi från både spillvattnet och frånluften. Merparten av värmebehovet täcks av värme från Fortums fjärrvärmeanläggning som producerar fjärrvärme från avloppsvattnet, bland annat från hushållsavfallet från avfallskvarnarna som finns i samtliga kök.

– På taket finns odlingslådor, där hyresgästerna kan odla kryddväxter och blommor, säger Lennart Karlsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige