Image

Här är Catenas nya styrelse

Bolag Brinova är på väg att ta över Catena genom ett omvänt förvärv. Nu har Catena valberedning kommit med sitt förslag till ny styrelse i Catena.
Publicerad den 18 September 2013

Extrastämman hålls på måndag och Catena föreslår att Erik Paulsson, Gustaf Hermelin och Andreas Philipsson väljs in i styrelsen.

Erik Paulsson och Gustaf Hermelin äger Brinova och Andreas Philipson är i dag vd för Catena.

Henry Klotz, företrädande CLS Holdings, blir kvar som styrelseordförande.

Valberedningen föreslår omval av ledamöterna Katarina Wallin och Bo Forsén.

Christer Sandberg och Lennart Schönning har avböjt omval.

Catena har träffat en villkorad överenskommelse med Brinova Fastigheter AB om förvärv av Brinova Logistik AB. Som en följd av affären, om extrastämman bifaller styrelsens förslag, kommer därför ägarbilden i bolaget att väsentligen förändras. Efter genomförd affär kommer Brinova Fastigheter AB att äga 54 procent av kapital och röster. Avsikten är vidare att Brinovas nuvarande vd Gustaf Hermelin blir ny vd för Catena.

- Med anledning av affären anser valberedningen det motiverat att styrelsens sammansättning förändras för att bättre återspegla den nya ägarbilden i Catena. Valberedningens förslag speglar dessa förändringar och de önskemål som framkommit från Brinova att som ny, långsiktig ägare aktivt engagera sig i bolagets styrelsearbete, säger Ulf Strömsten, valberedningens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige