Image

Haninge toppar Fastighetsägarindex 2007

SVERIGE Haninge kommun är etta i Fastighetsägarna Stockholms årliga undersökning om fastighetsklimatet i Stockholmsregionen. Samtidigt visar undersökningen att fastighetsägarna är kritiska mot hanteringen av plan- och byggärenden och de långa handläggningstiderna.
Publicerad den 5 Februari 2008

Resultatet för hela regionen är 2007 det bästa sedan mätningarna inleddes 2003 och flera kommuner har också förbättrat sitt fastighetsägarindex sedan 2006.

Undersökningen visar att det ofta är de lokala politikernas beslut och tjänstemännens servicevilja som styr förutsättningarna för fastighetsägarna.

- Det är glädjande att fastighetsägarna i regionen överlag tycker att förutsättningar att bedriva lönsam fastighetsförvaltning förbättrats. Haninge, Sollentuna, Täby och Solna är de kommuner som även i år har det bästa fastighetsklimatet. Positivt är också att regionens största kommun Stockholm visar en kraftig förbättring jämfört med tidigare år, säger Henrik Tufvesson, näringspolitisk chef, Fastighetsägarna Stockholm.

- Liksom tidigare år riktar fastighetsägarna kritik mot kommunernas hantering av plan- och byggärenden, de långa handläggningstiderna och sophanteringen. Undersökningens resultat markerar vidare att det är lönsammare att bedriva fastighetsverksamhet i kommuner där samarbetet med kommunen fungerar bra. Fastighetsföretag kan i dessa kommuner vara med och utveckla kommunen, avslutar Henrik Tufvesson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige