Image

Han tar över efter Sööder

Karriär Göran Bengtsson tar över vd-stolen på Aberdeen. Han kommer närmast från Ericsson där han ansvarat för globala fastighets- och lokalfrågor. Han tillträder den 16 juni.
Publicerad den 11 April 2011
Göran Bengtsson, ny vd på Aberdeen. Bild: Aberdeen. Bild: Aberdeen
Göran Bengtsson, ny vd på Aberdeen. Bild: Aberdeen. Jan Sööder, numera på Niras. Foto: David Schmidt. Bild: David Schmidt
Jan Sööder, numera på Niras. Foto: David Schmidt.

Nu är en lång rekryteringsprocess slut, Aberdeen har hittat sin nye vd i Göran Bengtsson. Innan han kom till Ericsson var han koncernchef för Northern Logistic Property ASA. Han har även en lång karriär inom GE Real Estate, senast som vice vd för Norden.

- Vi är mycket glada att ha rekryterat Göran som framgångsrikt lett olika bolag med koppling till fastigheter under de senaste tio åren. Aberdeen som bolag är i ett spännande skede. Dels utvecklas fastighetsmarknaden positivt i allmänna termer. Dels har vi tagit oss an Provinsfastigheter till ett värde av 2,7 miljarder kronor på uppdrag av finansiella institutioner - ett uppdrag som omfattar såväl strategisk tillgångsförvaltning som förvaltning av fastighetsportföljer och bolagsstrukturer, säger Tonny Nielsen, Head of Property Investment Management, Nordic region.

Han tillägger:
- Vi rekryterar för närvarande ett antal nya medarbetare för att stärka upp organisationen och räknar med att ha alla på plats efter sommaren.

Göran är för närvarande baserad i Dallas. Han tillträder sin tjänst den 16 juni.

Aberdeen förvaltar nu fastighetstillgångar till ett värde av 30 miljarder kronor i Sverige och den lokala fastighetsverksamheten i Sverige omfattar cirka 100 personer. Inklusive fond-i-fond teamet och stabsfunktioner som distribution, finans, compliance etc har Aberdeen närmare 140 medarbetare i Sverige.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige