Image

Han ska leda Swedbanks fastighetsbolag

BOLAG Swedbank startar ett bolag som ska förvalta övertagna panter. Bolaget Ektornet kommer att ledas av Oskar Lundeberg, som tidigare bland annat har varit vd för Stena Fastigheter i Stockholm.
Publicerad den 8 Oktober 2009

Ektornet AB är ett dotterbolag till Swedbank AB, har till syfte att förvalta av Swedbank övertagna panter under den pågående lågkonjunkturen.
Ektornet är för närvarande under uppbyggnad och kommer mot slutet av året att operera genom dotterbolag på vissa av de marknader där banken har verksamhet, framförallt i de baltiska länderna.

Genom att lokalisera och förvalta övertagna panter i ett separat bolag kommer Swedbank att kunna realisera maximalt värde ur tillgångarna när konjunkturen väl vänder. Då majoriteten av de panter som kommer att förvaltas kommer att vara fastigheter är en bred erfarenhet av fastighetssektorn central för ledningen av företaget.

Oskar Lundeberg, 47, har mer än 20 års erfarenhet från fastighetssektorn med tidigare positioner som vd för Stena Fastigheter Stockholm AB, fastighetschef på Diligentia och portföljförvaltare på Skandia Fastighet. Genom rekryteringen blir Swedbank väl positionerad att skapa mesta möjliga värde i Ektornet och därmed för Swedbanks aktieägare.

- Lundeberg har sina rötter i fastighetssektorn och med honom vid rodret för Ektornet skapar vi bästa möjliga förutsättningar för god värdeutveckling från våra övertagna tillgångar. Lundebergs mångåriga erfarenhet från fastighetsmarknaden gör oss väl positionerade för vår långsiktiga avyttringsstrategi, där tillgångarna förvaltas på bästa möjliga sätt fram till att en attraktiv marknad för försäljning återuppstår, säger Swedbanks CRO, Göran Bronner.

Lundeberg kommer att börja sin position på Ektornet den 12 oktober 2009. Han kommer initialt att ansvara för bolagets asset management-del. Vid årsskiftet kommer han att övergå till att bli vd. Göran Bronner, som idag är vd för Ektornet, kommer att kvarstå som vd under övergången och ansvara för Ektornets strukturella uppbyggnad.

Lundeberg, som har civilingenjörsexamen från Chalmers Tekniska Högskola samt utbildning i portföljförvaltning och finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm, kommer att vara baserad i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige