Image
Bild: Istock

Göran Bengtsson har avlidit

Bolag Fastighetsprofilen Göran Bengtsson, med bakgrund som bland annat förvaltningschef på Heimstaden och Aberdeen samt Nordenchef på Barings, har avlidit vid 54 års ålder. Fastighetssverige publicerar här ett minnesord skrivet av branschkollegan Ian Harcourt som var en god vän till Göran Bengtsson.
Publicerad den 17 Juni 2022
Ian Harcourt, RBS. Bild: RBS
Ian Harcourt, RBS.

Göran Bengtsson hade en gedigen erfarenhet inom fastighetsbranschen och började sin bana som vd för Northern Logistics Group 2007-2009. Därefter har han varit på Aberdeen mellan 2011 till 2016 som investerarchef för Sverige och senare förvaltningschef för Norden. Därefter var han Nordenchef på Barings under drygt 1,5 år för att sedan gå vidare till Heimstaden som förvaltningschef, en tjänst han hade till och med december 2020.

Göran Bengtsson gick tragiskt bort den 9 juni vid en ålder av 54 år, han skulle ha fyllt 55 år igår den 16 juni. Fastighetssverige publicerar här ett minnesord från hans branschkollega och vän Ian Harcourt som ursprungligen publicerades på hans Linkedin-sida. Ian Harcourt jobbar som Luxemburg-chef på banken RBS.

"Kära nordiska vänner & fastighetsbranschens kollegor. Det är med stor sorg och känslor jag delar denna nyhet med er. Göran Bengtsson, en god vän & bekant till många av oss, gick bort den 9 juni i cancer, sjukdomen kom plötsligt utan förvarning och på ett ögonblick lämnade Göran oss. Görans begravning äger rum den 14 juli på Kvistofta kyrka. I stunder som dessa är de rätta orden svåra att hitta. Våra liv ändrar i grunden riktning varje minut, timme, dag, månad och år vi lever. Idag den 16 juni skulle Göran ha fyllt 55 år, till hans minne får jag be dig att göra något som gör skillnad för någon du älskar! Tack för att du läser mitt meddelande och dela gärna med dina vänner och kollegor som kände Göran. Må han vila i frid. Oss väl och ingen illa!"

/Ian Harcourt

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Andreas Morfiadakis: "Marknaden börjar förstå Klarabo nu"

Bolag Klarabo tänker fortsätta växa via förvärv och nyproduktion. Det mer gynnsamma marknadsläget det senaste halvåret kan innebära förvärvsmöjligheter – förutsatt att man hittar rätt objekt. – Klarabo vill vara ett tillväxtbolag där transaktioner är en del av bolagets DNA, säger bolagets vd, Andreas Morfiadakis.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige