Image

Genestas fond slår index med mer än 50 procent

Bolag Genestas fond GNBRE, med fokus på Norden, slog IPD Nordic Property Index med över 50 procent.
Publicerad den 21 Mars 2013

Avkastningen på Genestas fond GNBRE, med investeringar i Sverige, Finland, Norge och Litauen, överträffade IPD Nordic Property Index för 2012 med över 50 procent, motsvarande mer än 3,5 procentenheter.

Över en femårsperiod har fonden levererat en avkastning som i genomsnitt överstigit indexets avkastning med cirka 1,5 procentenheter årligen. Fonden drar fördel av att ha en diversifierad fastighetsportfölj i Stockholm, Helsingfors och Oslo och av att ha en stark, lokal närvaro med aktiv förvaltning.

Av fondens totala avkastning för 2012 utgjordes cirka två tredjedelar av löpande avkastning.

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige