Image

Genesta bildar advisory board

KARRIäR Fondförvaltaren Genesta har bildat ett advisory board. I styrelsen återfinns bland annat Eva Eriksson, tidigare Norgani, Kungsleden och JM.
Publicerad den 29 April 2010

Skälet till att Genesta bildat ett advisory board är att man vill stärka bolagets fortsatta expansion i Norden och att få en strategisk resurs för bolagets ledningsgrupp samt ett kompletterande perspektiv på verksamheten.

Bland ledamöterna ingår initialt Eva Eriksson, fristående rådgivare inom fastighetsområdet, samt Jakob Grinbaum senior rådgivare och före detta vice vd på Nordea.

- Genesta har vuxit snabbt sedan grundandet 2003 och förvaltar nu tillgångar för cirka åtta miljarder kronor. Att knyta till oss Eva och Jakob med den kunskap och erfarenhet de besitter inom fastighets- respektive finansområdet är viktigt och glädjande. Deras insikter och råd blir därför mycket värdefulla för oss, säger David Neil, vd och CEO vid Genesta.

- Genesta har mycket kompetenta fastighetsteam i såväl Sverige som Finland. Jag ser stor potential för vidare tillväxt i takt med att konjunkturen stabiliseras och förbättras i Norden och ser fram emot att få vara med och bidra till den resan, säger Eva Eriksson.

- Genesta är en framgångsrik Fund Manager som nyligen expanderat in i Norge. Jag ser fram emot att få lära känna bolaget bättre och bidra till en fortsatt positiv expansion, säger Jakob Grinbaum.

Eva Eriksson har en genuin erfarenhet från fastighetsbranschen med ledande befattningar på bland annat Norgani Hotels, Kungsleden, och JM. Eva är idag fristående rådgivare samt sitter i styrelsen i bland annat BWG Homes ASA, Byggpartner AB samt Strategisk Arkitektur AB.

Jakob Grinbaum har en unik erfarenhet från finansbranschen som tidigare vice vd i Nordea och som chef för Group Treasury under 20 år och även som chef för Group Corporate Develoment under sju år. Jakob är idag Senior Advisor och involverad i ett flertal olika finansrelaterade projekt samt sitter i styrelsen för SBAB.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige