Image

Gavlegårdarna köper Läkerolområdet

Transaktioner Gavlegårdarna köper Läkerolområdet i Gävle av Cloetta för 53 miljoner kronor. Runt 500- 600 bostäder kommer att byggas på området.
Publicerad den 28 Maj 2014

Allt sedan det stod klart att Läkerolfabriken skulle läggas ner har det varit oklart vad som skulle ske med området. Gävle kommun har varit drivande i att kunna utveckla områdena runt Gavleåns utlopp från industriområden till publika områden eller bostadsområden. Till exempel har stadsdelen Gävle strand växt fram, Gasklockorna utvecklats till ett kulturnav och en ny småbåtshamn byggts. På området söder om Gavleån är det sedan tidigare klart att en privat entreprenör kommer att bygga cirka 200 bostäder på Philipson-tomten som ligger bredvid Läkerolområdet. Och nu är det klart att Gavlegårdarna köper Läkeroltomten av Cloetta och bygger bostäder där.

- Detta är ett mycket spännande läge att bygga bostäder på och tillsammans med Gävle Strand höjer det Gävles attraktionskraft ytterligare, säger kommunalrådet Per Johansson (S).

- Gävle växer och det är en fantastisk möjlighet för oss på Gavlegårdarna att få köpa mark i detta attraktiva läge. Här hoppas vi kunna läka det sår som den tomma fabriken skapat och istället skapa ett attraktivt bostadsområde som får Brynäs och Gävle Strand att växa samman till en vacker, levande och hållbar stadsdel, säger Cathrine Holgersson, vd för Gavlegårdarna.

-Vi är nöjda med att vi genom försäljningen kunnat skapa klarhet kring tomtens framtida användning genom att fabriksområdet nu utvecklas till ett bostadsområde, säger Jacob Broberg, informationsdirektör, Cloetta AB.

Tomten är på 47 000 kvadratmeter om kommer att inrymma 500 till 600 bostäder. Bygget kommer att kunna påbörjas om fyra, fem år och ske etappvis.

NAI Svefa var rådgivare åt säljaren Cloetta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Weiss rankar de politiska partiernas bostadspolitik

Sverige Veidekkes Lennart Weiss är en av landets mest profilerade bostadsdebattörer: Gammal socialdemokrat, men när han nu rankar partiernas bostadspolitik hamnar hans parti långt ner. Här är hela Lennart Weiss ranking.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY