Image

Galären bygger logistikcentrum för Mekonomen

BYGG Galären har träffat ett hyresavtal med Mekonomen som innebär iordningställande av en fastighet på cirka 2 500 kvadratmeter på Storhedens logistikområde i Luleå. Hyresavtalet är skrivet på tio år.
Publicerad den 5 Februari 2010

I den nya fastigheten ska Mekonomen redan i vår öppna ett distributionscenter som ska betjäna verkstäder och butiker på Nordkalotten.

- Vi har arbetat en tid tillsammans med bland annat Luleå Näringsliv för att marknadsföra Luleåregionen som ett distrubitionsnav. Här finns en av Sveriges större hamnar och flygplatser. Dessutom finns en omlastningscentral mellan väg och järnväg, berättar Gunnar Tåhlin, vd Galären Luleå.

- Nordkalotten och Luleåregionen är en stor och spännande marknad för vårt verkstadskoncept och våra butiker. Vi har idag en ordentlig tillväxt och ser en bra köpkraft. Detta leder till ett ökat behov av service från vår sida. Genom denna etablering kan vi serva våra kunder och butiker ännu snabbare och mer effektivt, säger Nils Erik Brattlund, etableringschef på Mekonomen.

Mekonomens etablering beräknas skapa ett tiotal nya arbetstillfällen utöver de transporttjänster som tillförs när verksamheten är igång.

Uthyrningen omfattar cirka 2 500 kvadratmeter med ett tioårigt avtal.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige