Image

Förvaltaren storsatsar - bygger 263 hyresrätter

BOSTÄDER Sundbybergs kommunala bostadsföretag Förvaltaren bygger 263 hyresbostäder i Ursvik. Det är den största satsningen på hyresrätter i Sundbyberg på över 20 år. – Detta är oerhört viktigt för valfriheten mellan olika boendeformer i den nya stadsdelen, säger vd Anette Sand.
Publicerad den 5 November 2009

Ursvik är det största bostadsprojektet i Storstockholm, sedan Hammarby Sjöstad började byggas i början av nittiotalet. I första hand byggs bostadsrätter och radhus i Ursvik – men nu alltså även hyresrätter.

– De senaste åren har vi sålt ett tiotal fastigheter till bostadsrättsföreningar. Det gör det nu möjligt för oss att investera i hyresrätter i Ursvik och bidra till valfriheten i den nya stadsdelen, säger Anette Sand.

Detta är de första bostäder som Förvaltaren låter bygga sedan 1990. De lägenheter som byggs är tvåor, treor, fyror och femmor, med tyngdpunkt på de mindre lägenheterna. Idag består 75-80 procent av alla hushåll i Storstockholm av en eller två personer.

– Vi tror att hyresrätterna i Ursvik lockar den här målgruppen, den nya rörliga storstadsmänniskan som vill ha tid över för att göra mer meningsfulla saker.

Lägenheterna är mycket genomtänkta – från tvåorna på 40–45 kvadratmeter till femmorna på drygt 100 kvadrat.

– Vi satsar exempelvis på miljövänliga material, balkong till alla och effektiva planlösningar där kök och vardagsrum i de mindre lägenheterna bildar en helhet, säger Anette Sand.

Undersökningar visar återkommande att hyresrätten är ett klimatsmart val.

– Vi kan erbjuda såväl grön el som grön värme och allmänna kommunikationer runt knuten. Dessutom byggs husen som lågenergihus. Det är klimatsmart, säger Anette Sand.

Bygget är tänkt att påbörjas 2010, för första inflyttning 2011. Det är dock villkorat av att Sundbybergs kommunfullmäktige godkänner affären vid sitt sammanträde den 30 november.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige