Image
BRF Tändstiftet ska stå klart under andra kvartalet 2023.
BRF Tändstiftet ska stå klart under andra kvartalet 2023. Bild: Fortinova

Fortinova: Hyresrätter blir bostadsrätter

Bostäder Fastighetsbolaget Fortinova kommer nu att säljstarta BRF Tändsstiftet med 41 lägenheter i Innovatumområdet, Trollhättan, enligt ett pressmeddelande.
Publicerad den 17 April 2023

Enligt den tidigare planen skulle fastigheten Trollhättan Traversen 4 bli en förvaltningsfastighet i Fortinovas bestånd. Bolaget gör nu bedömningen att det är mer fördelaktigt att sälja lägenheterna som bostadsrätter till privatmarknaden. Fastighetsbyrån i Trollhättan har fått uppdraget att sälja lägenheterna i BRF Tändstiftet.

– Omställning från hyresrätter till bostadsrätter visar på Fortinovas möjlighet att anpassa oss till den nya räntemiljön vi nu befinner oss i. Tillsammans med Fastighetsbyrån har vi anpassat priserna på lägenheterna och justerat föreningens ekonomi efter det nya ränteläget, säger Krister Howding, affärsutvecklare Fortinova Fastigheter.

Fortinova planerar att tillträda fastigheten under andra kvartalet 2023. Därefter kommer fastigheten att överlåtas till BRF Tändstiftet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige