Image
Bild: Fortin Properties

Fortin hyr ut i Klarabergshuset

Uthyrning Fortin Properties har hyrt ut 1 900 kvadratmeter i Klarabergshuset mittemot Centralen i Stockholm.
Publicerad den 11 Januari 2012
Annons
Image
Klarabergshuset. Bild: Fortin Properties. Bild: Fortin Properties
Klarabergshuset. Bild: Fortin Properties.

Företaget Emric kommer att från halvårsskiftet 2012 flytta till Klarabergshuset (Västra Järnvägsgatan 3-7), beläget mittemot Centralen på Klarabergsgatan i Stockholm.

Emric hyr drygt 1 900 kvadratmeter av fastighetens totala uthyrbara yta på 23 800 kvadratmeter. Fastigheten ägs av Fortin Properties. Nordier och Basale har företrätt fastighetsägaren i samband med uthyrningen.

De största hyresgästerna, förutom Emric, är övrigt Ongame Services, Vetenskapsrådet, Posten Meddelande samt Swedbank Fastighetsbyrå.
- Vi efterfrågade moderna och flexibla kontorslokaler i ett optimalt
kommunikationsläge. Klarabergshuset tillgodoser verkligen de höga krav som vår verksamhet ställer i alla delar, säger Joakim Dahlgren, vd på Emric.

Emric-koncernen har cirka 170 anställda varav drygt 100 sitter i Stockholm. Emric erbjuder banker och kreditgivare verksamhetskunnande och kraftfulla systemstöd för de olika stegen i kreditprocessen.

- Vi är mycket nöjda med att ett så expansivt och branschledande bolag som Emric har valt att hyra lokaler i fastigheten. Klarbergshusets läge, profil och tekniska standard gör den till en av de mest attraktiva fastigheterna i Västra City, säger Mattias Östman, förvaltningschef på Basale.

Intresset för de kvarvarande ytorna är fortsatt stort varför Nordier och Basale räknar med fler avslut under de närmsta veckorna.

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY