Image
Bild: Fortin Properties

Fortin hyr ut i Klarabergshuset

Uthyrning Fortin Properties har hyrt ut 1 900 kvadratmeter i Klarabergshuset mittemot Centralen i Stockholm.
Publicerad den 11 Januari 2012
Klarabergshuset. Bild: Fortin Properties. Bild: Fortin Properties
Klarabergshuset. Bild: Fortin Properties.

Företaget Emric kommer att från halvårsskiftet 2012 flytta till Klarabergshuset (Västra Järnvägsgatan 3-7), beläget mittemot Centralen på Klarabergsgatan i Stockholm.

Emric hyr drygt 1 900 kvadratmeter av fastighetens totala uthyrbara yta på 23 800 kvadratmeter. Fastigheten ägs av Fortin Properties. Nordier och Basale har företrätt fastighetsägaren i samband med uthyrningen.

De största hyresgästerna, förutom Emric, är övrigt Ongame Services, Vetenskapsrådet, Posten Meddelande samt Swedbank Fastighetsbyrå.
- Vi efterfrågade moderna och flexibla kontorslokaler i ett optimalt
kommunikationsläge. Klarabergshuset tillgodoser verkligen de höga krav som vår verksamhet ställer i alla delar, säger Joakim Dahlgren, vd på Emric.

Emric-koncernen har cirka 170 anställda varav drygt 100 sitter i Stockholm. Emric erbjuder banker och kreditgivare verksamhetskunnande och kraftfulla systemstöd för de olika stegen i kreditprocessen.

- Vi är mycket nöjda med att ett så expansivt och branschledande bolag som Emric har valt att hyra lokaler i fastigheten. Klarbergshusets läge, profil och tekniska standard gör den till en av de mest attraktiva fastigheterna i Västra City, säger Mattias Östman, förvaltningschef på Basale.

Intresset för de kvarvarande ytorna är fortsatt stort varför Nordier och Basale räknar med fler avslut under de närmsta veckorna.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige