Image

Första spadtaget för bostadshus i Norra Djurgårdsstaden

Bostäder I går tog Heba det första spadtaget för sina två nya flerbostadshus i Norra Djurgårdsstaden. Inflyttning planeras till hösten 2016.
Publicerad den 6 Maj 2015

Vid spadtaget deltog Heba Fastighets AB:s vd Lennart Karlsson, Skanskas Regionchef Fredrik Bele och Bostadsförmedlingen Stockholms vd Lena Larsson Daag. Totalt handlar det om 72 hyreslägenheter. Inflyttning planeras till hösten 2016. Heba har engagerat Skanska som totalentreprenör för projektet. Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad.

– Norra Djurgårdsstaden Etapp 2 ska bli en miljöstadsdel i världsklass. Stadsdelen är utvald att ingå i Bill Clinton Enviroment Iniative som ska visa på goda exempel inom hållbar stadsutveckling. Här kommer vi att vara föregångare och pröva ny miljöteknik och system för hållbart byggande och förvaltning. Det ger oss erfarenheter som vi tar med oss i Hebas fortsatta tillväxt, säger Lennart Karlsson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige