Image

Första spadtag till storsatsning i Södertälje

Bygg Telge Bostäder tog i går det första spadtaget till två nya hyreshus på Storgatan i Södertälje. Totalt byggs 105 hyreslägenheter i kvarteret Lampan. Inflyttning beräknas ske under första kvartalet 2013.
Publicerad den 24 Augusti 2011
Ingela Nylund Watz, Alexandra Lauren och Eva Nygren tar det första spadtaget till två nya hyreshus i Södertälje. Bild: Telge Bostäder. Bild: Telge Bostäder
Ingela Nylund Watz, Alexandra Lauren och Eva Nygren tar det första spadtaget till två nya hyreshus i Södertälje. Bild: Telge Bostäder.

Telge Bostäders vd Eva Nygren tog, tillsammans med bolagets styrelseordförande Ingela Nylund Watz, det första spadtaget för nybygget av hyreslägenheter i kvarteret Lampan i Södertälje. Två lamellhus med sex våningar och ett punkthus med elva våningar uppförs på Storgatan mittemot Tom Tits Experiment.

Telgekoncernen har tecknat ett fyraårigt strategiskt partneringavtal med Skanska. Tillsammans planerar de att bygga och rusta upp fastigheter för cirka 800 miljoner kronor per år. Ramavtalet omfattar Telge Fastigheters och Telge Bostäders större om- ny- och tillbyggnadsprojekt.

– Vi känner oss både glada och stolta över det partneringsamarbete som vi har med Telge Bostäder. Projektet ligger helt i linje med våra strategier både vad gäller grönt byggande och Skanska som samhällsbyggare, säger Alexandra Lauren, distriktschef på Skanska.

Telge Bostäder är med drygt 10 000 lägenheter Södertäljes största hyresvärd. Efterfrågan på lägenheter i kommunen är stor och kvarteret Lampan är det första större nybygget på flera år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige