Image

Förordar försäljning av kommunalt bolag

Bolag En konsultrapport om Bergs kommuns ekonomiska förutsättningar förordar en försäljning av kommunala Bergs Hyreshus.
Publicerad den 21 November 2016

Rapporten har presenterats vid ett styrelsemöte med det kommunala moderbolaget Berg AB. Utöver den förordade försäljningen av bostadsbolaget har även alternativet att göra Bergs Hyreshus till en kommunal förvaltning i stället för bolag nämnts liksom en helt oförändrad verksamhet, skriver Östersunds-Posten, och fortsätter:

Men eftersom den önskade offensiva satsningen för att göra kommunen mer attraktiv innebär stora investeringar, bedöms alltså en försäljning av bostadsbolaget vara den bästa lösningen.

Kommunens investeringsbehov de kommande fem åren är uppskattat till storleksordningen 100 - 150 miljoner kronor.

I dag har Bergs Hyreshus en belåning på 447 miljoner kronor med kommunal borgen. Dessutom är kommunens totala utrymme för nya lån mycket begränsat.

I det perspektivet anses alltså en försäljning av bostadsbolaget vara bästa sättet att få ett större låneutrymme för att kunna förverkliga de tänkta investeringarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige