Image

Företagskonkurserna ökar igen

Sverige Efter två månader med stora konkursnedgångar ökade konkurserna med fyra procent i maj. Detta enligt UC.
Publicerad den 7 Juni 2011

626 företag gick i konkurs i maj, vilket innebär att årets samlade konkursnedgång nu är nere i en procent.

- Konkursökningen i maj kom till synes oväntat och 626 företagskonkurser är en hög siffra. Vi bedömer att den största förklaringen är att vissa marknader nu är överetablerade. Nystartandet av främst aktiebolag har slagit rekord tack vare de goda konjunkturella förutsättningarna men även genom det sänkta kravet på aktiekapital till 50 000 kronor. Efterfrågan är fortfarande stor inom de flesta branscher, men räcker uppenbarligen inte till för alla nya och befintliga aktörer på marknaden, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rabatterna fortsätter minska på fastighetsbörsen

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina Q1-rapporter för 2024 och man kan konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så fortsätter rabatterna att sjunka och allt fler handlas till premie på börsen. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige