Image
Det är byggbolagen som toppar konkurslistan.

Byggbolagen toppar konkurslistan

Ekonomi/Finansiering Konkurserna haglar runt om i Sverige. Under februari ökade dessa med 20 procent och totalt gick 545 aktiebolag i konkurs, vilket motsvarar den högsta konkurssiffran på tio år. Det skriver kreditupplysningsföretaget Creditsafe i ett pressmeddelande.


Niklas Zuckerman, vd för Logistea.

Logistea mer än dubblar hyresintäkterna

Bolag Logistea redovisar ett ökat förvaltningsresultat och mer än dubblade hyresintäkter under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår ingen utdelning.


– Det är länge sedan svensk ekonomi stod inför så många frågetecken som vi gör idag, säger Johanna Blomé, ekonom på UC.

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.


Katja Bolander.

Katja Bolander blir ny marknadsansvarig på Novier

Bolag Novier rekryterar Katja Bolander som ny marknadsansvarit. Hon ansluter till bolaget från Citycon.


Niklas Zuckerman, vd för Logistea.

Nordika ny storägare i Logistea i samband med transaktion

Transaktioner Logistea har ingått avtal om en strategisk transaktion med Nordika Fastigheter som inkluderar en kvittningsemission till Nordika om nära 1,5 miljoner A-aktier och drygt 17 miljoner B-aktier till en teckningskurs om 12:75 kronor per aktie, motsvarande totalt 234,8 miljoner kronor. Nordika kommer efter emissionen att äga 13,2 procent av kapitalet och rösterna i Logistea och blir därmed bli bolagets tredje största ägare.


Konkurserna steg kraftigt i november enligt UC.

Konkursvåg i Sverige – ökning inom samtliga branscher

Bolag Färsk statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC visar att konkurserna ökat kraftigt under november månad inom alla branscher. Den bransch som stigit mest är detaljhandeln.


Från vänster: Daniel Petersson, kommersiell uthyrare på Wallenstam, Danny Saucedo och Johan Lundell utanför den nya butiken i Victoriapassagen.

Danny Saucedo och Johan Lundell tar satsningar till Wallenstams kvarter Victoria

Uthyrning I höstas lanserade artisten Danny Saucedo och kläddesignern Johan Lundell det nya svenska hud-, smink, och hårvårdsproduktsvarumärket för män, EDO. Med start idag finns både produkter från EDO tillsammans med hållbara högkvalitativa basplagg för män från Johan Lundells Blankdays på plats i Victoriapassagen i Göteborg.


Efter gårdagens räntebesked från Riksbankens väntar sig UC att kraftiga avgiftshöjningar stundar för högt skuldsatta bostadsrättsföreningar.

UC: Kraftiga avgiftshöjningar stundar för högt skuldsatta bostadsrättsföreningar

Ekonomi/Finansiering Riksbankens besked under gårdagen om en ytterligare höjd styrränta på 0,75 procent blir ett hårt slag mot många bostadsrättsföreningar som är högt skuldsatta. Höjda räntekostnader och stigande inflation innebär i många fall kännbara kostnadsökningar för bostadsrättsföreningar. Färsk unik data från UC visar på hur avgifter påverkas av ökad ränta för samtliga Sveriges bostadsrättsföreningar, och vilka föreningar och hushåll som drabbas hårdast.


Ruccola öppnar i Åkersberga.

Ny restaurang till Åkersberga Centrum

Uthyrning Åkersberga Centrum får ett nytt tillskott till sitt restaurangutbud då Ruccola öppnat upp sina dörrar idag. Olika typer av pizzor, italienska pastarätter, sallader och andra goda alternativ står på menyn.


Konkurserna ökade rejält i oktober

Bolag Färsk statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC visar att konkurserna kraftigt tagit fart i hela landet under oktober månad. Statistiken visar även att trenden skiljer sig mellan landets olika elområden – störst ökning av andelen konkurser syns i norra Sverige.


Niklas Zuckerman, vd för Logistea.

Zuckerman ökar innehavet när Logistea tuffar på

Bolag Logistea var en av de stora vinnarna bland fastighetsbolagen på börsen under gårdagen då aktien steg med närmare sju procent. Marknaden gillade kvartalsrapporten och även vd:n Niklas Zuckerman känner tillförsikt även om tillväxten under det tredje kvartalet var betydligt lugnare än vanligt.


Därför lär konkurserna öka inom byggindustrin

Bolag Konkurserna fortsätter att öka i Sverige och det gäller i de flesta branscherna, det visar den senaste månadsstatistiken från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Bland annat byggindustrin och detaljhandeln börjar se en ökning och den lär tillta under de kommande månaderna, det berättar UC:s ekonom Johanna Blomé för Fastighetssverige.


Fler företag som fått pandemistöd går i konkurs

Bolag Konkurserna fortsätter att öka, enligt den senaste månadsstatistiken från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Statistiken visar också att det sedan sommaren rör sig om en ökad andel bolag som fått pandemistöd. För de bolag som utsatts för kris efter kris är situationen inte längre hanterbar, menar Johanna Blomé, ekonom på UC.


Niklas Zuckerman, vd för Logistea.

Så ska Logistea slå sig fram i heta segmentet: "Mördande konkurrens"

Bolag Logisteas vd Niklas Zuckerman kommenterade bolagets väg framåt vad gäller tillväxt, finansiering, vakansläget och förvärv under Stockholm Corporate Finance senaste fastighetsseminarium som hölls under tisdagen.


Konkurserna väntas öka i höst.

Konkursvåg att vänta i höst

Ekonomi/Finansiering Trots ett instabilt ekonomiskt läge fortsätter konkurserna i Sverige att minska och är idag på de lägsta nivåerna på tio år. Det är endast inom handeln som konkurserna har ökat. Men till hösten väntar en konkursvåg, menar Johanna Blomé, ekonom på UC.


Niklas Zuckerman, vd för Logistea.

Zuckerman: "Vi drar inte i någon handbroms"

Bolag Logistea fortsätter sin snabba tillväxtresa och har ökat på sitt fastighetsvärde med 52 procent sedan årsskiftet. För Fastighetssverige berättar vd:n Niklas Zuckerman mer om de fortsatta ambitionerna för året och hur man förbereder sig på utmaningarna man ställs inför på grund av det oroliga läget i omvärlden och ekonomin.


Niklas Zuckerman, vd för Logistea.

Kraftigt ökade hyresintäkter för Logistea

Bolag Logistea redovisar ett ökat förvaltningsresultat och ökade hyresintäkter under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Substansvärdet ökade under perioden.


Mer Arkitekter stärker upp med arkitekterna Erik Wettervik, Josefin Westman och Lucas Hinnerud.

Mer stärker upp med tre nya arkitekter

Karriär Mer Arkitekter anställer Erik Wettervik, Josefin Westman och Lucas Hinnerud.


Maria Kruse.

Logistea rekryterar Maria Kruse som hållbarhets- och IR-chef

Bolag Logistea har rekryterat Maria Kruse som hållbarhets- och IR-chef samt medlem av koncernledningen.


Niklas Zuckerman och Anders Nordvall.

Stort gap mellan aktieslagen – rally i maktaktierna

Bolag Samtidigt utnyttjar Logisteas bolagstoppar arbitragemöjligheterna.