Image

Fondex-gruppen köper Valsta Centrum

Transaktioner Sigtunahem och Rikshem säljer Valsta Centrum till Fondex-gruppen.
Publicerad den 4 Juli 2016
Fondex-Gruppen köper Valsta Centrum. Bild: Sigtunahem
Fondex-Gruppen köper Valsta Centrum.

De senaste åren har Sigtunahem inte bara färdigställt totalt 210 lägenheter i sex nya hus vid det nya torget i Valsta, utan också i samarbete med Rikshem genom Nya Valsta Centrum AB genomfört ett omfattande renoverings- och utvecklingsarbete av centrumfastigheten, Valsta Centrum.

Den renovering och uppfräschning av centrum och torgmiljön som flera aktörer – Sigtuna kommun samt SigtunaHem och Rikshem genom Nya Valsta Centrum AB – har bidragit till är en del av startskottet för Nya Valsta.

SigtunaHems vd Göran Langer konstaterar att Fondex-gruppen, som förvärvar fastigheten genom bolag inom koncernen där bolag som Fondex, Tulia, Green Park, Järnlodet samt Sörmlandsporten ingår, är synnerligen väl lämpad att ta över stafettpinnen som långsiktig ägare och förvaltare av centrumfastigheten. Fondex-gruppen äger bland annat Tullinge centrum sedan tidigare.

– Det är en långsiktig, erkänd och väletablerad ägare med en bred erfarenhet av centrumfastigheter som kommer att kunna ta vid på ett bra sätt. SigtunaHem och Rikshem är fastighetsutvecklare och bostadsförvaltare. Vi har jobbat med att utveckla Valsta Centrum under ett antal år. Men nu är renoveringsarbetet klart, centrumet är uthyrt och vi tycker att det är en bra och färdig produkt, därmed är det dags att lämna över stafettpinnen till en ny ägare, säger Sigtunahems vd Göran Langer.

Fastigheten Valsta Centrum byggdes 1972. Mellan 2014–2016 har Sigtunahem i samarbete med Rikshem genom Nya Valsta Centrum AB renoverat och utvecklat fastigheten. Tekniska installationer som bland annat styr- och reglerteknik, el, värme, ventilation, sprinklers och brandlarm är nya. Allmänna ytor har fått nya ytskikt i ljusa färger, nya entréer och ny port till källarplanet med 60 garageplatser har installerats. Fasaden har fått ett ansiktslyft med nya glaspartier, takfoten har öppnats upp och försetts med träpanel för att göra närområdet ljust och trevligt för besökare.

I Valsta Centrum finns förutom livsmedelsaffärer, mindre butiker, gym, café och restaurang-verksamhet också serviceinrättningar som vårdcentral och det helt nya Mimers källa med bland annat bibliotek och kontor för kommunens fältarbetare. Sigtuna kommun håller för närvarande på att färdigställa det helt nya torget och såväl utemiljön som infrastrukturen i området uppdateras så att Nya Valsta kan bli en livfull, inbjudande och trygg mötesplats för besökare och boende.

Real Value Management har agerat som rådgivare åt säljaren i affärsuppgörelsen mellan Sigtunahem, Rikshem och Fondex-gruppen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY