Image

Fazer öppnar nytt restaurangkoncept

Handel Fazer utvecklar nytt restaurangkoncept som utvecklar mat för den framtida arbetsplatsen. Pilotprojektet lanseras i Göteborg.
Publicerad den 10 November 2017

Fazer Food & Co är ett nytt koncept som utvecklar erbjudandet av mat på arbetsplatsen för att möta morgondagens sätt att arbeta och leva. Aktuella omvärldstrender som hälsosamma matvanor och en större miljömedvetenhet ligger till grund för konceptet.

– I dag finns det en stor medvetenhet kring mat – vad vi äter har aldrig varit viktigare. Samtidigt är många oroade över matens inverkan på vår hälsa och miljön. Vårt nya restaurangkoncept Fazer Food & Co vägleder gästerna i rätt riktning och erbjuder god och hälsosam mat som värnar om miljön, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services.

Menyerna är säsongsbetonade och inspirerade av olika spännande kulturer. Fazer Food & Co använder sig av nudging för att inspirera gästerna till att öka andelen grönt och minska mängden kött på tallriken. Nudging innebär att på ett vänligt sätt knuffa gästerna i rätt riktning – så att de gör bättre och nyttigare val, något Fazer Food & Co använder sig utav till exempel genom att placera hälsosamma alternativ längst fram vid bufféborden.

I restaurangkonceptet ingår en hel familj av matupplevelser (så kallade moduler) för att erbjuda gästerna ett stort och varierande utbud. Modulen Wicked Rabbit serverar vegetarisk mat och lämnar köttälskare precis lika nöjda som dedikerade vegetarianer. Inom kort kommer restaurangen att få ytterligare en modul – Hav a Java – som ska erbjuda ett hälsosamt caféutbud från morgon till kväll. Fler moduler kommer att tillkomma framöver.

Restaurangen Fazer Food & Co i Nordstan är det nordiska pilotprojektet. Under 2018 sker utrullningen av restaurangkonceptet till cirka 70 restauranger i Sverige. I Norden lanseras Fazer Food & Co på 600 restauranger under 2018–2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska SBS växa i Norge: "Jätteintressant marknad"

Bolag Studentbostäder i Norden fortsätter sin expansionsresa och sätter ner knappnålen i ett nytt land på etableringskartan. Vd:n Rebecka Eidenert berättar för Fastighetssverige om premiärköpet i Norge, hur man ser på marknaden och om tillväxtplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY