Image

Fastpartner köper och planerar flytt

Transaktioner Fastpartner köper tre fastigheter på Luntmakargatan i Stockholm av Alecta.
Publicerad den 22 December 2011

Det handlar om fastigheterna Oxen Mindre 30 och 34 samt tomträtten till Oxen Mindre 35 i Stockholms City.

Den sammanlagda uthyrningsbara ytan i de tre fastigheterna på Luntmakargatan 22-34 uppgår till 7 500 kvadratmeter.

Fastigheterna har ett taxeringsvärde om 195 miljoner kronor, men någon köpeskilling i den här affären avslöjas inte.

- Säljaren vill inte att vi går ut med med, ingen yieldnivå heller. Men den är ganska hygglig, vi tycker ju att vi har gjort en bra affär, säger Fastpartners vd Sven-Olof Johansson till Fastighetssverige.

Fastigheterna har varit fullt uthyrda men vid försäljningen uppstår en vakans om 1 500 kvadratmeter då Aberdeen flyttar ut.

- Vi har redan intressenter på de ytorna, de ska inte vara några problem. Dessutom planerar vi att själva sätta oss på 400 kvadratmeter där i slutet av 2012. Vi börjar bli trångbodda, vi har vuxit med 50 procent de senaste två åren.

- Det här är ett intressant område, vars läge blir bättre och bättre, inte minst med tanke på att Skandic bygger ett nytt hotell här. Det är kul att vara med i den här utvecklingen.

Under 2011 har Fastpartner köpt 25 fastigheter för drygt 850 miljoner kronor. Fastighetsvärdet ligger nu på cirka 6 miljarder kronor.

- Vi kommer att växa under 2012, man kan väl räkna med ett fastighetsvärde om 6,5 till 7 miljarder i slutet av nästa år, säger Sven-Olof Johansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd:n med sektorns vassaste penna – här är det bästa vd-ordet i årsredovisningarna

Bolag Fyra fullmatade sidor med enkelt förklarad fakta om det egna bolaget, spot on-analyser av marknaden och personliga åsikter om diskriminering i styrelsesammansättningen – allt skrivet med väldigt genomtänkta och exakta formuleringar: Här är det briljanta vd-ordet som alla borde läsa. "Vad det gäller frågor om sexuell läggning med mera tillhör dessa, enligt min mening, privatlivet och som begreppet indikerar angår dessa frågor ingen, allra minst en bolagsstämma eller styrelsekolleger."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY