Image

Fastighetsprofil fast för rattfylla

Juridik Fastighetsprofilen Stig Svedberg, som äger Tvättbjörnen Förvaltning, greps i augusti för grovt rattfylleri.
Publicerad den 24 September 2014
Stig Svedberg Bild: Tvättbjörnen Förvaltning
Stig Svedberg

Enligt Sundsvalls tidning hade han 1,92 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0.

Stig Svedberg berättar i Sundsvalls tidning att han i augusti fick personliga problem som har hade svårt att hantera.

– Det var mitt livs största kris. Jag åkte upp till sjukhuset på kvällen nykter vid 22.30 för att sova, parkerade, drack öl och somnade sedan. Jag var inte bara berusad utan i väldigt ostabilt tillstånd, säger han till Sundsvalls tidning.

Strax före klockan 13 dagen därpå larmades polisen efter att en person sett en onykter man köra en Mercedes vid Sundsvalls sjukhus, skriver ST.

Enligt Svedberg hade han legat och sovit i bilen uppe vid sjukhuset, men vaknade till och upplevde att det var mycket trafik så han bestämde sig för att flytta bilen för att få sova i fred.

Stig Svedberg säger till tidningen att han inte har några alkoholproblem utan att han hade varit helnykter i över tio år före den olyckliga perioden.

Körkortet drogs in omedelbart efter incidenten, i två år. Men Svedberg ska installera ett alkolås och kan då få tillbaka kortet om tre veckor, skriver Sundsvalls tidning.

- Vi håller också på att jobba fram en företagspolicy om att det i samtliga fordon i bolaget ska monteras alkolås.

- Men jag kommer att överklaga, jag ska tala med åklagaren om att jag bara flyttade bilen en kort sträcka på parkeringen. Det tycker jag är en förmildrande omständighet.

Stig Svedberg blev känd för den breda allmänheten då han var med i tv-serien Svenska miljonärer 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Detaljplanedomen: Centralstaden får grönt ljus

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige