Image

Fastighetsmarknaden rasar med 80 procent

RAPPORTER Under första halvåret i år bytte kommersiella fastigheter till ett värde om blygsamma 9,2 miljarder kronor ägare. Det är en minskning med 80 procent jämfört med samma period förra året.
Publicerad den 12 Augusti 2009

De internationella investerarna har en fortsatt avvaktande inställning till den svenska fastighetsmarkanden, precis som bankerna har. Detta har lett till ett fullständigt katastrofresultat vad gäller transaktionsvolymen första halvåret i år.

- Det är fortfarande svårt att låna pengar till fastighetsköp. Belåningsgraden är lägre och finansieringskostnaderna är högre än tidigare. Det är en viktig orsak till att transaktionsvolymen minskat så kraftigt, säger Marie Bucht på Newsec till Dagens Industri.

Men allt är inte kolsvart, till exempel noterar Newsec ett stort intresse för att köpa kommersiella bostadsfastigheter.

- Det stora intresset för bostadsfastigheter innebär en helt ny situation, inte bara för oss utan för marknaden som helhet. Det visar att det finns köpare till rätt objekt, säger Marie Bucht till DI.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige