Image
Louise Brown.
Louise Brown. Bild: Ansvar

Fastighetskvinnan: Svartjobb, korruption, organiserad brottslighet – därför drabbas den svenska byggbranschen

Fastighetskvinnan Missa inte Louise Browns högaktuella föredrag på Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 2 september.
Publicerad den 30 Juli 2021

I våras larmade bland andra Veidekkes Lennart Weiss om att minst 50 procent, kanske så många som 90 procent, av de utländska bolagen i den svenska byggsektorn fuskar med löner, skatter och sociala avgifter. Vi hör rapporter om att utländska byggarbetare jobbar för 30 kronor i timmen på svenska byggen. Inställningen hos många svenska beställare är att det är ett problem i branschen, "men vi har god kontroll hos oss".

Louise Brown har arbetat med antikorruption och granskning i många år och är i dag vd på Ansvar. På seminariet Fastighetskvinnan den 2 september berättar hon om hur fusket går till, om varför Sverige har blivit en måltavla för organiserad brottslighet och om hur enskilda beställare och näringslivet i stort kan arbeta för att tackla problemet.

Seminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel i Stockholm den 2 september. Det är åttonde gången som Fastighetssverige genomför eventet som profileras som branschens främsta inspirationsseminarium. Det är ett affärsseminarium där kvinnorna står på scen och männen sitter i publiken.

Du ser programmet här och du anmäler dig här.

Använd gärna vår grupprabatt – går ni fyra från samma företag behöver ni bara betala för tre!

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY