Image
Knut Pousette.
Knut Pousette. Bild: Fastator

Fastator: Företagsparken bidrar med 200 mkr under Q4

Bolag Fastators innehavsbolag Företagsparken har offentliggjort preliminärt utfall för 2021 inför en planerad emission av obligationer. Företagsparkens preliminära resultat för 2021 innebär ett positivt bidrag om cirka 200 miljoner kronor till Fastators totala resultat för det fjärde kvartalet 2021.
Publicerad den 24 Januari 2022

Fastator äger 78 procent av aktierna i Företagsparken.
– Det är glädjande att Företagsparken levererar bra resultat. Under 2021 har bolaget på ett imponerande sätt tagit verksamheten flera steg i rätt riktning och har nu uppnått ett fastighetsbestånd om över 4 miljarder kronor. Vi ser mycket fram emot ett spännande 2022 för Företagsparken, kommenterar Knut Pousette, vd för Fastator.

Företagsparken har givit Nordea, Pareto och Swedbank i uppdrag att i egenskap av "joint bookrunners" arrangera möten med obligationsinvesterare för att undersöka möjligheten att emittera seniora icke-säkerställda obligationer om upp till 500 miljoner kronor och med en löptid om 3,25 år. En kapitalmarknadstransaktion kan komma att följa, förbehållet rådande marknadsförutsättningar. Gernandt & Danielsson har utsetts till legal rådgivare.

– Företagsparken har under 2021 genomfört ett stort antal förvärv som tillfört bolaget ett starkt kassaflöde och genom vilka fastighetsbeståndet vuxit till över fyra miljarder kronor. Företagsparken avser nu ta nästa steg i sin tillväxtresa och introduceras till kapitalmarknaden genom sin första obligationsemission, kommenterar Knut Pousette, vd för Fastator.

– Vi har haft en god utveckling i Företagsparken med bra förvärv, lyckade uthyrningar och tillväxt i både resultat och fastighetsbestånd. Vi möjliggör nu för ytterligare en investerargrupp att bli en del av Företagsparken då vi vänder oss till obligationsmarknaden för att finansiera ytterligare tillväxt, kommenterar Leif Östling, styrelseordförande för Företagsparken.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige