Image
Knut Pousette.
Knut Pousette. Bild: Fastator

Fastator byter lista – aktien tog glädjeskutt

Bolag Fastator meddelade på måndagseftermiddagen att bolaget kommer att handlas på Nasdaq Stockholms huvudlista från och med på torsdag. Aktien steg med fem procent på beskedet.
Publicerad den 14 September 2021

Fastator gör sin sista handelsdag på First North Premier Growth Market i morgon onsdag.

Noteringen på Nasdaq Stockholm bedöms förbättra förutsättningarna för att utöka bolagets aktieägarbas samtidigt som det ger Fastator bättre tillgång till den svenska och internationella kapitalmarknaden. Fastator gör även bedömningen att noteringen på Nasdaq Stockholm innebär ytterligare en kvalitetsstämpel på bolaget. Noteringen bedöms därutöver främja bolagets möjligheter att anskaffa kapital och förbättra förutsättningarna för fortsatt expansion och utveckling.

Styrelsen anser att noteringen av bolagets aktier är ett viktigt steg i Fastators utveckling, som ytterligare kommer att öka kännedomen bland nuvarande och potentiella aktieägare, kunder och leverantörer om Fastator och dess verksamhet.

Det sker inte något erbjudande eller utgivande av nya aktier i samband med att Bolagets aktier upptas till handel på Nasdaq Stockholms huvudlista. Bolagets aktieägare behöver inte vidta några åtgärder i samband med noteringen.

– Jag är stolt över resan som Fastator har gjort och som nu lett fram till att bolaget introduceras på Nasdaq Stockholm. Självfallet är introduktionen på Nasdaq Stockholm något av en kvalitetsstämpel för oss, som både sporrar och stödjer oss i vår fortsatta tillväxtresa, säger Knut Pousette, vd på Fastator.

Fastatoraktien handlades på 19,00 kronor när nyheten kom klockan 16 på måndagen. Sedan steg den och stängde på 20 kronor. Fastators substansvärde var i Q2-rapporten 21,80 kronor, vilket innebär att bolaget är ett av få i fastighetssektorn som fortfarande handlas till substansrabatt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige