Image

Fabege stärker affärsutvecklingsteamet

Bolag Fabege har stärkt sitt affärsutvecklingsteam med Therese Friedman och Monika Mundt-Petersen.
Publicerad den 4 Juli 2018

– Just nu är vi inne i en intensiv fas där vi har flera stora stadsutvecklingsprojekt som pågår parallellt, samtidigt som vi har en stor ambition att bli ännu bättre på att skapa attraktiva platser. För att kunna fortsätta utveckla Arenastaden, Haga Norra, Solna Business Park samt Hammarby Sjöstad är dessa rekryteringar viktiga och vi är väldigt glada att Monika och Therese har tackat ja till att vara med och stärka vårt team, säger Charlotte Liliegren, chef för fastighetsutveckling och värdering.

Monika Mundt-Petersen kommer närmast från en tjänst som affärsutvecklare hos Järntorget Bostad, där hon under elva år arbetat med förvärv av mark och projektutveckling av bostadsprojekt i tidiga skeden. Tidigare arbetade hon som planhandläggare på stadsbyggnadskontoret i Stockholm.

– Jag tilltalas av Fabeges tydliga fokus på stadsutveckling och strävan att skapa levande stadsdelar. Jag ser fram emot att vara en del av den fortsatta utvecklingen av Fabeges fastighetsbestånd till attraktiva stadsmiljöer, säger hon.

I över sjutton år har Therese Friedman arbetat inom bygg- och bostadsutveckling. Merparten av tiden har hon varit på NCC/Bonava där hon senast arbetat inom affärsutveckling. Dessförinnan arbetade hon inom projektutveckling av bostäder samt under en lång tid inom entreprenadsidan, bland annat som produktionschef.

– Jag drivs av att skapa miljöer för människor att leva och utvecklas i. Under mitt yrkesliv har jag utvecklat sådana miljöer för att skapa attraktiva boenden. Nu vill jag fokusera och göra det samma för den andra delen av människors liv, nämligen den där de arbetar. Fabeges tydliga fokus på att skapa moderna och attraktiva stadsmiljöer där människor kan leva, arbeta och utvecklas passar hur jag ser på ett fastighetsbolag. Det ska vara lyhört, följa med i utvecklingen, lyssna på människorna som ska bo och arbeta och på arbetsgivaren som ska hitta nya och bra lokaler. Allt det vill jag, och allt det känner jag ligger i kärnan av Fabeges idé. Att Fabege också tydligt arbetar med att skapa en positiv miljö för medarbetarna gör att jag också får arbeta med de bästa i branschen, säger hon.

Therese Friedman och Monika Mundt-Petersen tillträder sina tjänster på Fabege den 20 augusti.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige