Image

"Europas modernaste projektfabrik 2015"

BYGG Moelven Töreboda väljer att satsa i den nuvarande lågkonjunkturen för att stå starka när det vänder. Sedan 2004 har företaget arbetat för att gå från volymtillverkning till värde, och nu står man inför det sista och största steget med att bygga en ny fabrik. De senaste åren har Moelven Töreboda även investerat i ett nytt affärssystem, byggt nya kontorslokaler i Töreboda, samt utvecklat Europas modernaste kapanläggning för hög service med snabba leveranser. Moelvenkoncernen satsar på Moelven Töreboda, på grund av den erfarenhet och kompetens man har.
Publicerad den 9 Januari 2009

- Vi har som mål att bli Europas modernaste projektfabrik 2015. Den nya investeringen frigör nya möjligheter till att skapa bättre produkter och högre servicegrad till våra kunder. Detta beslut säkerställer våra mål i framtiden, säger Roger Roser, vd på Moelven Töreboda.

Moelven Töreboda AB är Europas äldsta limträfabrik med anor från 1919 och företaget har alltid strävat efter att utvecklas och bli ytterligare ledande inom sin nisch. Nu storsatsar man, och bygger en helt ny projektfabrik för större konstruktioner i Töreboda. En investering på 59 miljoner kronor som kommer att resultera i nya lokaler på 2850 kvadratmeter och en helt ny maskinpark.

Projektfabriken kommer att producera limträbalkar med hög flexibilitet. Företaget har etablerat sig som en pålitlig och kvalitetssäker partner inom större konstruktioner, och har varit inblandat i internationella projekt i bland annat Japan, Polen och England. De senaste åren har man dock inte kunnat exportera, då fabriken varit fullbelagd av svenska projekt, något som den nya investeringen kommer att råda bot på.

- Investeringen i en ny projektfabrik möjliggör ytterligare expansion. Miljöargumentet kommer att bli allt viktigare i bärande konstruktioner, vilket gör att limträ är en konkurrensstark produkt på marknaden i hela Europa, säger Roger Roser.

Den nya fabriken, som skall stå färdig hösten 2010, kommer alltså att möta den ökande efterfrågan på miljövänliga byggprodukter, och Moelven Töreboda har även ökat den interna kompetensen för att kunna möta marknadens allt högre krav. Företaget har projekt inom alla användningsområden, sporthallar, arenor, handelsområden, lantbruk, kontor och bostäder. Som exempel på stora projekt kan man nämna Göransson Arena i Sandviken, en sportarena med limträbågar på 93 meters spann, och handelsområdet Stallsiken i Skövde.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige