Image

Erséus om styrelseavhoppet

Bolag I skuggan av HQ-härvan meddelades i går att Kungsledens vd Thomas Erséus lämnar Kungsledens styrelse.
Publicerad den 17 Februari 2012

- Det finns ju två skolor kring det här, om vd:n ska sitta i bolagets styrelse eller inte. Jag har kommit fram till att det bästa är att vd:n inte sitter med i styrelsen. Det är bäst om vd:n inte sitter på den styrande, granskande sidan, utan är rent verkställande, säger Thomas Erséus till Fastighetssverige.

Erséus säger att han har kommit fram till detta bland annat genom sina erfarenheter från HQ:s styrelse, men att det är en tillfällighet att beskedet kommer ett par dagar efter att det blivit känt att han är brottsmisstänkt.

- Jag skrev till valberedningen om det här redan i början av januari. Informationen från valberedningen kommer sedan alltid i samband med bokslutet. Det är bara en olycklig omständighet att det kom i samband med det här med HQ.

Hur ser du på anklagelserna mot dig?

- Jag känner mig helt lugn. Av utredningstekniska skäl kan de inte använda ett förhör med mig i förundersökningen om de inte delger mig misstanke. Det finns mycket dokumentation kring det här och min advokat har gått genom alltihop. Han säger att det inte finns något som är besvärande. Jag kan fokusera helt och hållet på Kungsleden. Det är synd att sådant här ska överskugga att vi just har presenterat ett fantastiskt resultat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige