Image

Ernströmgruppen köper Sverigehuset

AFFÄRER Ett dotterbolag till Ernströmgruppen, Skagerack Holding, har förvärvat Sverigehuset från Bertil Börjesson, Tomas Åkesson och Lars-Olof Axelsson. Sverigehuset utvecklar och säljer bostäder, såväl hus som lägenheter, i Västsverige.
Publicerad den 4 September 2008

Bland företagets pågående och kommande projekt kan nämnas Guntorp By i Kungälv-Kode, Kvibergs Terrasser i Göteborg samt Kvarnbyvallen i Mölndal. Skagerack Holding förvaltar Ernströmgruppens helägda fastigheter samt ett 50-procentigt innehav i Platzer Fastigheter.

Sverigehuset grundades 1992 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Företaget blev år 2006 utnämnt till årets gasellföretag i Västra Götaland och har profilerat sig som ett oberoende alternativ inom bostadsutvecklingsbranschen. Försäljningen för 2008 beräknas uppgå till cirka 200 bostäder. Sverigehuset har en projektportfölj bestående av ca 1,500 bostäder. Bertil Börjesson kvarstår som vd och kommer tillsammans med Tomas Åkesson och Lars-Olof Axelsson att fortsätta att utveckla Sverigehuset utifrån bolagets nuvarande strategi.

- Förvärvet av Sverigehuset är en logisk fortsättning på Ernströmgruppens engagemang i fastighetssektorn. Sverigehuset har ett bra track record, en kompetent organisation samt ett starkt varumärke, och vi ser fram emot att tillsammans utveckla företaget vidare i det intressanta marknadsläge som nu råder, säger Fabian Hielte, vd i Ernströmgruppen.

- Sverigehuset har expanderat sin projektportfölj kraftigt de senaste åren, och vi tror att bolagets fortsatta utveckling gynnas av att ha en stabil långsiktig ägare som Ernströmgruppen. Behovet av nya bostäder är fortsatt stort i Västsverige, och vår målsättning är att fortsätta växa på denna marknad, säger Bertil Börjesson, VD för Sverigehuset.

Parterna är överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige