Image

Ebab får stort sjukhusuppdrag

Bolag Ebab har fått i uppdrag av Stockholms läns landsting att projektera och projektleda utvecklingen av framtidens Danderyds Sjukhus.
Publicerad den 24 Juni 2014

På Danderyds Sjukhus projekterar Ebab bland annat för ett nytt akutsjukhus där landstinget investerar nästan 1,5 miljarder kronor.

En helt ny akutvårdsbyggnad ska byggas mellan sjukhusets centrala och södra delar. Den ska även kopplas ihop med en befintlig akutvårdbyggnad som kommer att genomgå en total teknisk upprustning och anpassas till verksamheten. De nya byggnaderna omfattar 28 000 kvadratmeter nybyggnad respektive 6 000 kvadratmeter ombyggnad.

I den nya byggnaden, som ska vara driftsatt för vårdverksamhet i slutet av 2017, byggs en ny akutmottagning och en sterilcentral. Här kommer även centraloperation och andra lokaler för behandling och intensivvård att skapas.

Därefter påbörjas ombyggnaden av den gamla akutvårdsbyggnaden som ska vara färdig under 2019.

Kapaciteten planeras öka från dagens 80 000 till 95 000 besökare år 2018.

- Det är ett stort och viktig uppdrag för oss och befäster våra framgångar inom vård- och omsorg. Att bygga sjukhus under tiden då full verksamhet pågår kräver stor förståelse för kundens behov och lyhördhet för sjukhusets prioriteringar, säger Katrin Dahlström, vd på Ebab i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige