Image

Ebab bildar utvecklingsbolag

Bolag Ebabkoncernen lägger sin affärs- och fastighetsutveckling i ett separat bolag, Ebab Fastighetsutveckling AB, som startas i dag.
Publicerad den 1 Juni 2011

Lennart Berg, tidigare vd för Ebab i Stockholm, blir vd för det nya bolaget, medan koncernchefen Kaarel Lehiste blir vd för både Ebab AB och Ebab i Stockholm.

Det nya bolaget skall fokusera på rådgivning och samverkan inom affärs- och fastighetsutvecklingsfrågor.

Metodiken har utvecklats inom Ebab i Stockholms affärsområde fastighetsutveckling och bygger på värdeoptimering av driftsnetto och värdeskapande utvecklingsprojekt.

- I de mer komplexa affärerna drar vi nytta av flera av våra kompetenser runt projekttransaktioner, projektuthyrning och fastighetsutveckling, säger Lennart Berg.

- Genom att nyttja kompetensen vi har inom Ebabkoncernen säkrar vi kostnader och tider i våra affärsupplägg vilket ger tryggare beslutsunderlag.

Genom att samla affärs- och fastighetsutveckling i det nya bolaget och behålla projektutveckling och genomförande i Ebab i Stockholm tydliggörs de olika kompetenserna.

- Med en tydligare fokusering kan vi möta marknadens ökade krav på kreativitet och kompetens, säger Kaarel Lehiste.

- Såhär behåller vi all kompetens inom koncernen samtidigt som de olika bolagen kan satsa på att utveckla just sin del av verksamheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige