Image

DOT går samman med dansk jätte

Arkitektur DOT Arkitekter i Stockholm går samman med ett stort danskt arkitektbolag. Det nya bolaget kommer att ha 240 medarbetare.
Publicerad den 16 Maj 2011

DOT Arkitekter i Stockholm går samman med den danska arkitektjätten Arkitema. Nya Arkitema DOT kommer att ha 240 medarbetare, varav 28 i Stockholm.

Arkitema DOT har som mål att bli en stark aktör inom både den privata och den offentliga sfären och satsar på en expansion i Norden, Baltikum och Ryssland.

Arkitema DOT kommer att ha kontor i Stockholm, Köpenhamn, Århus och i Norge.

DOT har ett omfattande nätverk och specialkompetens inom vård och infrastruktur, vilket kompletterar Arkitemas stora resurser och bredare verksamhetsområde.

- För oss är det här en fantastisk möjlighet att tillsammans med Arkitema vidareutveckla de områden som vi har stort intresse av och som vi är bra på – sjukhusbyggande och infrastruktur - samtidigt som vi får möjlighet att utveckla vårt kunnande i bostadsbyggande med intressanta projekt i centrala Stockholm, säger Urban Blomberg, vd för DOT arkitekter.

- Vår ambition är att Arkitema DOT under året ska utökas till 35 personer i Stockholm och inom några år ska Arkitema vara ett av Skandinaviens största arkitektföretag, säger Peter Hartmann Berg, vd för Arkitema.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige