Image

Domstolen lämnar klartecken för hamn

Stockholm Miljööverdomstolen har nu lämnat sitt godkännande för utbyggnaden av Värtapiren samt för drift av hamnverksamhet i hamndelarna Värtan och Frihamnen i Stockholm.
Publicerad den 20 April 2011

– Dagens besked från Miljööverdomstolen innebär att det växande Stockholm får en modern hamninfrastruktur för framtiden och att staden kan planera vidare för den nya miljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Miljööverdomstolen har dels tagit ställning till utbyggnaden av Värtapiren, utfyllnad av Värtabassängen samt förlängning av kajen vid Frihamnspiren, dels till dagens verksamhet i hamndelarna Värta- och Frihamnen.

Den nya Värtapiren frigör mark för stadsutvecklingen av Norra Djurgårdsstaden samtidigt som den viktiga sjöfarten kan bibehållas. Hamnen och staden utvecklas i samklang, i enlighet med stadens Vision 2030.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige